Останнє оновлення на Середа, 09 лютого 2011, 16:43 Написав ДовгийПес Середа, 12 травня 2010, 15:38

Привіт усім читачам нашого сайту! Прийшов час наступного інтерв’ю і ми його робимо з МС, якого кличуть Sheksta. Від кількості запитань я в шоці, але зробим все для урізноманітнення бесіди (від сили питань15). Найближчим часом у Shekst’и має вийти англомовний альбом, записуючи який він перебував у світовій організації Zulu Nation. Певна спрямованість у питаннях буде саме на вступ у ряди Zulu, та про погляди на ідеологію хіп-хопу,як культури, взагалі. Будемо переходити до запитань…
*Привіт Shekstа, хочу тебе запитати на рахунок Zulu Nation.
Що саме тебе зацікавило у цій організації, які цілі ти вважаєш спільними? Які люди бажані у Zulu? Коли побачить світ твій альбом і які ідеї він втілює?
Sheksta:
Peace!
Загалом мій особистий шлях у Хіп-Хопі був присвячений певним пошукам. Насамперед кожна діяльність має грунтуватись на певних фундаментах, можна це показати на прикладі релігії - основа яка залишилась це Коран,Біблія,Тора і т.д..ось від даних знань у цих книгах грунтуються подалші спостереження, розуміння віри...Якшо ти віриш- ти хоча б сам для себе хочеш знати у шо ти віриш, звідки це все пішло.
Культу́ра (лат. colere — "населяти", "вирощувати", "сприяти", "успадковувати") — сукупність матеріальних і духовних, нематеріальних цінностей, створених людством протягом його історії (Wiki).
Тобто, Культура Хіп-Хоп це сукупність матеріальних і духовних, нематеріальних цінностей (власне це і є знання), створених людьми (елементами Культури Хіп-Хоп) протягом історії від початку 70-х років, Bronx.
Оскілки Культура Хіп-Хоп це і є Zulu Nation- зацікавленість пошуками коріння, привело мене в початкове положення Омега- Universal Zulu Nation- це для мене історія, факти, спосіб життя і розуміння.
А яких саме людей ти б хотів бачити з свого боку?--Ось наприклад ти і ще пару твоїх друзів є початківцями Хіп-Хопу у твоєму місті, але ти чудово розумієш що росте нове покоління, яке хотіло б вам довіряти, взнати як ви це все починали і т.д...Я впевнений що ти будеш передавати свої знання та принципи тільки тим які будуть зацікавленні, віддані, тому що ділитись початками та власною історією це і є передавання і створення культури. Тому, насамперед, як Zulu ти маєш з честю відноситись до переданих тобі матеріалів і насамперед довіри від початківців Культури Хіп-Хоп таких як наприклад Kool Herc, Africa Bambaataa,усіх b-boys з Rock Steady Crew, усіх b-boys Mighty Zulu Kings, writer Futura 2000 і т.д.
Насамперед це не мій альбом а наш- DJ Shon i Zulu Sheksta. Основна його мета лишилась незмінною, тобто сама назва “We Do For Hip-Hop”. Альбом не буде на продаж, тобто не буде дисків ітд, ніякого портального ПР-у. Присвячуємо його та віддаємо честь всім DJ’am, B-boy’am, Graffiti Writer’am, MC. Албом сам на себе має заробити чи критику чи повагу від слухача а не наші побічні рекламні діяльності. Вільне скачування на порталах та, можливо ,ваша насолода від нами записаного матеріалу.
*І ще хочу запитати про ті розмови, що стосуються зміни твоєї віри. Якщо це правда, то хочу запитати що спонукало до такого, скажімо, непростого рішення? Можливо Іслам має певні напрямки, що ближчі до твого розуміння?
Sheksta:
Так, Іслам має певні напрямки які більш ближчі мому розумінню. Всі віри світу чудові, всі книги безцінні та все знання вічне...
Розуміння самого себе, як особи, любов до батьків, повага до друзів, єдність, рівноправ*я а не расизм- це і є Іслам для мене.
*Питання на рахунок уроків по хіп-хоп культурі. Хочу запитати на майбутнє…
Ми вже майже запросили тебе у Львів=), залишилось знайти приміщення і т.д. Розкажи коротенько план своєї лекції, і взагалі як проходитимуть подібні зустрічі? Можливо, хтось захоче запросити тебе у своє місто.
Sheksta:
Peace!
Насамперед дуже дякую за довіру та запрошення. Взаголом сам семінар- це колообіг інформації між учасниками семінару. Не думайте що семінар це поняття класичного шкілного уроку..Ні! Ми всі певного роду вчителі та учні між собою і я б дуже хотів бачити ці семінари як обмін інформацією, досвідом та знанням. Я вірю в молоде покоління, яке тільки зацікавлюється Культурою і всі ідеї ,плани, які готові внести та реалізувати.
Під час семінар буду старатись донести головні поняття Культури Хіп-Хоп, її історію, головні принципи, цікави факти. Ще раз хотів підкреслити що мені не важлива кількість людей яка буде присутня- головне щоб вони були ефективні.
*Твоє бачення сучасного розвитку, можливо, занепаду українського хіп-хопу, як культури.(можна і з матом=) )
Peace!
Хіп-Хоп Культура тільки подекуди починає грунтуватись в Україні (прошу це не путати з РЄПоп який давно але безрезультатно існує), її немає ще цільної.
Ми не перша країна яка проходить тим шляхом формування, тому я рахую що правельний підхід та знання доведе нас до єдності елементів. Якщо люди прислухатимуться- вони самі все почнуть розуміти. Пару років назад більшість людей нехотіла навіть чути про якесь поняття Культури ітд. Тепер самі зауважте, що поняття Культури на язиках у сотень людей, розуміння у десятків- але це все ще набере правильного темпу.
*Чи будеш ти робити україномовний продукт, суто для нашого слухача? Якій мові надаєш перевагу (при читці) ?
Sheksta:
Peace!
Україномовний продукт буде, в цьому немає сумніву. Коли саме- ще сам незнаю, це все час. Надаю перевагу англомовній читці і надалі планую в ній розвиватись.
коли ти почав читати взагалі і коли ти почав читати на англійській і що на це тебе спонукало?
Sheksta:
Peace!
Перші роботи, тобто спроби читати, були у 1998-99 роках ще на касети. На англійську читку перейшов пару років тому, перші спроби, потім висновки і тд. Спонукнула мене ситуація непорозумінь та несприйняття багатьох моїх україномовних треків та власна спроба піти з музикою трошки глобальніше.
Мало кому цікаво чути про Культуру Хіп-Хоп у багатьох треках..Всі роБЛЯТЬ Дорослий Хіп-Хоп :)
Юра ThreeP Пилипчук цікавиться:
Коли вийде "We Do For Hip Hop" ? Скільки процентів матеріалу вже зробили,записали?
Peace!
“We Do For Hip-Hop” появиться мабуть у двох поділених папках (тобто старші треки та нові). Дата- червень. Записано фактично 95% матеріалу але все хочеться додати щось цікаве і тому затягується.
Олег [JASFUN] Попов питає:
Як змiнилось твоє бачення хiп-хопу пiсля вступу у органiзацiю Zulu?
Peace!
Кардинально та остаточно! Як я вже писав,історія Культури Хіп-Хоп- це і є (для мене) Зулу у всіх її елементах та проявах. Вся інформація, бесіди з Зулусами- це безцінний матеріал, знання, повага до Культури.
Особисто я побачив правдивий світ Культури Хіп-Хоп,який доведений історичними фактами, датами, людьми які створювали це все...Це безцінне!
Dead MAD_CYPHA Laim запитує:
Какие планы у Зулу на счёт Украины???)))
Peace!
Плани є, дії є і все буде з часом. Буде відділ, молодь Зулу в Україні та Росії. Можу написати що все на доброму шляху!
Тарас T R S Костецький пише:
Чи планує Шекста знімати якісь кліпи і коли?
Peace!
В мене одне правило: "Якщо робити, то хоча б старатись до певного ідеалу, який ти сам собі поставиш". Тому на рахунок кліпу ще рано писати і мабуть не в найближчий час. Є важливіші речі для реалізації.
Silent Inat запитує:
Будуть спільні треки з D.E.C. ??? (таке щось раніше намічалось?!)
Peace!
Трек з DEC записаний. Все тепер залежить в який альбом даний трек буде включений.
Володимир Tvido Вітер задає питання:
- будучи належним до Зулу, якою є твоя діяльність на теренех США (якщо така є)?
- яким чином Зулу хоче увійти в Україну? Що потрібно для цього? Хто зможе вступити в ряди Зулу і як це можна буде зробити?
- що слугувало розпадом ЗК?
вельми вдячний за відповіді!
Peace!
- Діяльність Зулу обговорюється тільки між членами Зулу (одне з правил Зулу). Що до нашого відділу U-Born Zulu Chapter то від кожного є певна доля вспівпраці.
-На це питання про Зулу в УА буде цікаво розповісти на якомусь з семінарів. Взаголом це моя ініціатива: щоб відділ Зулу був в Рoсії та Україні. Для цього потрібен відповідний людський потенціал за яким кожен як стіна, тому що я за це відповідальний.
-Alieness з Mighty Zulu Kings колись написав: "Якщо ти мене питаєш як попасти в Mighty Zulu Kings , то ти автоматично втрачаєш свою можливість до нас долучитись!!! Mighty Zulu Kings має само тебе обрати, а не ти нас".
-ЗК завжди існувало, існує та буде існувати тому що це не тільки музичний проект, це насамперед друзі, повага та історія.
Ваня BIONIS Білоусов питає:
Мені щось таке казали що ти збираєшся в Стрию зробити якісь уроки Хіп Хопу чи будеш розказувати історію Хіп Хопу або в тому роді...Це правда?)
І ще одне говорили що ти у Стрию хочеш відкривати свою студію...Це насправді так?)
Дякую за увагу...Мир!
Peace!
-Уроки називаються Infinity Lessons !Так,я збираюсь їх проводити циклічно.
-Ні,на рахунок студії це тільки чутки.
Денис T.DEN Туз цікавиться:
А мені казали шо ти в Львові будеш викладати лекції по Хіп - Хопу, це правда? Якшо правда то коли?
Peace!
Так, це правда. Все залежить від зацікавленості людей та самого часу, якого нажаль дуже обмаль. 22 числа (травень) буде проводитись у Львові!
Валера ☯Shadow☯ Артюшок пише:
Привіт...
Перше питання, чого на твою думку не вистачає в Україні для розвитку хіп-хоп культури?
2. Що тебе тебе спонукало і яку ти мету ставив перед собою у вступі в Zulu Nation?
3. Чи сильно змінились твої погляди після вступу в Zulu Nation?
4. Останє питання на рахунок історії хіп-хопу: чи можна від тебе очікувати якусь статю на УКРАЇНСЬКІЙ мові для розширення колоогляду, бо на рідній мові щось найти дуже важко, а написане земляком було б дуже цікаво почитати?))
Peace!
-Для Хіп-Хоп Культури в Україні не вистачає знань, єдності елементів, зацікавленості, розуміння Культури Хіп-Хоп та мабуть чітких планів на майбутнє.
-Багато хто хоче бути найкращим. Так, я погоджуюсь- це стимулює конкуренцію та тим самим покращення артистичного рівня виконавців (артистів) що мабуть в майбутньому може призвести до фінансової забезпеченості самих виконавців (артиста). Але нажаль, для більшості це вже стає головна мета...
Згоден, старання мають бути оплачуваними але ОПЛАТА ТА СУТО ФІНАНСОВИЙ ГОЛОД, ЯК ЦІЛЬ, НЕ МАЮТЬ БУТИ ГОЛОВНИМ ЧИННИКОМ ТВОЇХ СТАРАНЬ!
-Найбільш мене спонукала зацікавленість історії, факти. Мета- розвивати Культуру Хіп-Хоп, людські цінності, поширювати знання, знайомства.
-Погляди безперечно змінились!
-Насправді, я тому і проводжу дані семінари, щоб відповідати на питання, обговорювати певні факти. Що до написанного- можуть з*явитись певні додаткові питання, можливо критика, а при зустрічі її можна відразу спростувати/дати відповідь.
ВОВА "VOVA L." ЛЮДКЕВИЧ питає:
Чому Sheksta, яка історія вибору псевдоніма?
Peace!
Зулу- це зрозуміло...а Шекста- від польского імя Сташек. Все досить просто.
Макс The Style Movements Clan Бардяк запитує:
Які фільми про хіп-хоп тебе найбільше вразили?
Peace!
1. Wholetrain (Німецько-Польскій) філм про граффіті АРТ.
2. Beatstreet
3. StyleWars
Мені дуже цікаво, чому саме так різко ти висказуєш свою позицію людям які більше тебе зробили для українського хіп -хопу.?
Той же Самозахист, як ти там не кажи ,але розвивають свій елемент культури, а виходить що і всю культуру. Чому ти не рахуєшся з іншими?
Peace!
По-перше: кліп "Брати Малиш"- як на вік тих людей і сам кліп...
А тепер через пару років САМОЗАХИСТ- вже Культура Хіп-Хоп і розвивають, ніби то так і було!
Так ось що я тобі напишу: любити та поважати я можу своїх рідних, друзів...Нехер було рік назад плювати на "одноманітне поняття Культури Хіп-Хоп"- а тепер самі собі чужі медалі на груди вішати через питання інших людей...Вони себе вже показали--більш тут нема за що писати.
Коментарі
"НЕ ОБМЕЖУЮТЬСЯ СПАРТАНСЬКОЮ ЛАКОНІЧНІСТЮ У 2 СЛОВА"
то файно зазначив ...
One love and Peace !
ЯК НА МЕНЕ, ТО ТАКІ ВІДПОВІДІ ЛЮБО ПОЧИТАТИ, ТОМУ ЩО ВОНИ ДОСТУПНІ ДЛЯ БУДЬ КОГО, І НЕ ОБМЕЖУЮТЬСЯ СПАРТАНСЬКОЮ ЛАКОНІЧНІСТЮ У 2 СЛОВА ! МИР
Стрічка RSS коментарів цього запису.