Останнє оновлення на Неділя, 16 травня 2010, 03:22 Написав ДовгийПес Середа, 17 березня 2010, 08:23

Привіт усім відвідувачам нашого сайту. Як вам відомо,у нас інтерв*ю з В*язнями часу і ми переходимо до запитань. Власне,запитань виявилось надзвичайно мало,я сподівався на розвиток у цьому плані але поки що видно тільки спад. Отож розпочнімо.
[1]Репом хлопці займаються серйозно і видно успіхи. Хотів запитатись від себе і одночасно захопивши питання від Паші Мальчука: що вам потрібно від репу? Які причини у вас для творіння саме цієї музики?
УстіК: від репу? від репу потрібний слухач в першу чергу... чогось іншого вимагати немає сенсу, всеодно не отримаєш...а причина - "бо хочу!, хочу робити саме таку музику"
Мо: Розуміння і визнання!
Безя: Хоча б мінімальна віддача від затрачених зусиль!
Макс: Це заняття не користується попитом в Україні, нам потрібно щоб нас слухали і чули.
[2]Можливо,стандартне питання,але хотів би дізнатись на якій музиці зростали пацани? Адже школа у кожного різна.
:Макс: "Зростали" на музиці мабуть тій що і більшість шанувальників репу, та й взагалі на різній не тільки на репі.Не можна себе заганяти в рамки і слухати тільки один стиль. різні смаки-різна музика. Головне вартісна музика а не та пластмаса з ТВ, якою всіх годують.
Твідо: Як і більшість моїх однолітків, музика раннього дитинства не сильно відрізнялася від тієї, яку слухали батьки. Музичні смаки змінювалися, та, безпосередньо, до репу я "добрався" лишень у недалекому 2004-му році...
[3]Яке ставлення до спорту і до наркотичних речовин? Як ви вважаєте,правдою є те,що при записах треків , більшість читців використовують певний допінг у вигляді зеленуватої травички? Чи може заважати цей допінг творити рапу?
Макс: До спорту ставлення позитивне. Сам досить довгий час займався спортом. ***Наркотичні речовини це питання суб*єктивне і в кожного свої погляди на це. Але в загальному це негативне явище по-любому.На рахунок записів то в нас такого немає, допінгу ніякого перед записами не практикуєм.
Твідо: Ставлення до спорту досить наполегливе - сам займався декількома видами, проте, в жодному не затримувався довше, ніж на 3-ри роки! Це було просто качлка, це був і Брейк, також, займався самообороною.На рахунок наркотичних речовин, - дуже скептично ставлюся! Категоричний противник!Так, зараз "в нормі" те, щоби під "грьобом" прийти і записати трек "відбалди"! А про те заважає це чи ні - варто питати у конкретних людей, які так роблять.
УстіК: Наркотики - це унікальний життєвий досвід, не бачив щоб комусь цей досвід заважав творити те що він хоче, а не те що від нього вимагають! проте зловживати не можна.
[4]Як ви вважаєте,чи прийде такий час, що ті люди які зараз жорстоко б*ються у підземеллі, вийдуть наверх і покажуть свої продукти на цілу Украйну? Яке би ви собі дали місце серед українських читців?
Твідо: Однозначно! Це лишень питання часу та кожних індивідуальних гуртів/виконавців! Усе залежить від того, хто і які собі цілі ставить, та на скільки буде наполегливим! На скільки виконавець буде зацікавленим у досягненні високих результатів та вдосконаленні на повній віддачі!
Макс: Місце серед українських читців ми собі не маємо права давати, наше місце дасть нам слухач.
Ну що ж,переходимо до запитань у групі.
[5]Евгений Enji Лещенко запитує: Коли буде альбом від ВЧ і чи буде він взагалі??
Макс: Це найпопулярніше запитання в нашу сторону. Буде полюбому!Альбом планувався, але через ряд причин ми його відклали на пізніше. Зараз плануєтьсь ЕР. А уже після ЕР буде йти мова про альбом.
Твідо: Так, і уся робота над ЕР буде досить таки експериментальною та різноплановою, при можливості втілених задумок.
[6]Smc Sirius Smc цікавиться: Чого распіздяйнічаєте??))Де нова музяка??
Мо: Якраз навпаки, багато справ, не вистачає часу. Нова музика буде обов*язково, але трохи згодом!
Безя: Новий матеріал є, але ще не час його представляти людям!
Макс: В форматі мп3 можна буде почути найближчим часом трек "Територія діяльності" решта після релізу ЕР.Треки будуть різнопланові, як і уся подальша наша робота.
[7]Роман МамонТ Мамітов питає:Чи є якась історія такої назви гурту чи вона появилась спонтанно?)
Мо: Над назвою ми думали довший час, а саме словосполучення "В'язні Часу" придумав Кент. Історії, як такої, немає, але й спонтанною цю ідею також не можна назвати!
Безя: Кентова ідея була прийнята одноголосно, тому, що кожен знайшов в ній своє відображення. Це те що об*єднює 5-ох зовсім різних людей!
[8]Макс b-boy Watchman Бардяк цікавиться: Якою буде назва вашого альбому? Що можете сказати про теперішній розвиток хіп-хоп культури в Україні...?
Мо: Назва альбому - невідома! Розвиток культури - є брейк, є графіті, є діджеінг, емсінг, бітбокс, а культури немає!
Безя: Більшість людей, які працюють в певних галузях діяльності хіп-хоп культури, не вважають себе частиною хіп-хопу і відповідно нічого не роблять для його розвитку.
Твідо: На рахунок розвитку - я вважаю, що він в теперішній період починає набирати певних обрисів, та приймати більш певну структуру! Як було сказано колегою, - розвиток, зараз, виключно, локальний та поодинокий... Завдяки нещодавному релізу кількох сильних альбомів - молоді виконавці почали більш прискіпливо та ретельніше ставитися як до власного рівня, так і до рівня інших виконавців, що дає сильний поштовх для загального та індивідуального розвитку і починає створювати, свого роду, "конкуренцію", але не у плані боротьби за нішу у діяльності, а за покращення різних аспектів! Більш обширно, у нашій країні, це трохи важко висловити, оскільки усі елементи у нас досить самодостатні та не особливо сильно пересікають! Можна було би описувати кожен її елемент окремо, але тоді це варто буде окремої розмови.
Макс: Хіп-ХОП КУЛЬТУРА В Україні дуже абстрактне поняття.Кожен елемент розвивається якось окремо, і всі вони разом чомусь не утворюють хіп-хоп культуру в класичному її вигляді.
УстіК: в першу чергу бракує досвіду... досвіду тим хто відносить себе до хіп-хоп культури.
[9]Іван Кальмучин пише: В якому віці почали читати реп? І що послужило початком репу у вашому житті?
Мо: Я почав пробувати читати реп в 12 років. Це дуже ранній вік як для МС і хоч я тоді мало що розумів в житті взагалі, неговорячи вже про те що я міг розуміти в репі, я був повний амбіцій і натхнення щось робити.)) Я не міг донести до слухача нічього путнього, але як не як - це був спосіб самовираження! Початком слугувало прагнення виділитись з сірої маси і просто читати реп в своє задоволення!
Безя: Ще в дитинстві мені подобалась музика з речетативом, пізніше я взнав шо це реп, почав слухати різних відомих виконавців і вже тоді зявилось бажання робити щось своє і поробувати себе в цьому ділі! Почав читати приблизно в 15.
Твідо: У мене першими спробами були написаних кілька рядків у риму на переломі випускного класу та першого курсу (період 2004-2005 роки), які не мали жодного фактичного підтвердження сказаного і були цілком видуманими (гадаю, як і у більшості - перші рядки були ні про що) а що ж слугувало СПРАВЖНІМ початком репу у моєму житті - то це приблизно пів року тому я почав задумуватися над моїм вкладом у музику...Саме тоді і у мене з"явилося зовсім інше розуміння репу, як такого!
УстіК: Перший текст був написаний російською мовою, тоді здавалось так римувати легше. Пам"ятаю ми справляли день народження Твідо, саме після святкування заримувались перші рядки.
Макс: в 2006, тоді ще нікого не знав, біти в хіп-хоп іджеї)) просто було велике бажання робити реп, була група "VooDoo" ну і з того в мене все почалось.
[10]Ігор КуLЯ Тулим запитує: Чи має хтось з учасників сольні проекти?
Твідо: як деяким людям відомо, я розпочав роботу над сольним альбомом, який планується дуууже різноплановим! У ньому я буду намагатися втілити усі свої набуті на теперішній час здібності у вигляді продакшину, зведення та виконання! Окрім того, як такої сольної діяльності у групі, наразі, то немає ні у кого. Проте є активна співпраця з деякими виконавцями, в основному - це внутрішня співпраця у проекті "Tha Foundation"...
[11]Ігор Kevin Іванов цікавиться: Де ви записуєтесь, на студії чи вдома? Хто займається музикою і зведенням?
Твідо: На теперішній час, ми записуємося на домашній студії! Якість солідна, ціна доступна! Для старту, поки-що, вистачає! Повністю увесь продакшин лежить на моїх плечах! На рахунок зведення, судячи по усіх збігах обставин, займатися мабуть доведеться, також, мені!
[12]Андрій CAMO3AXUCT Інженер пише: Tvido, чи не думаєш ти співпрацювати з Enji сейозніше і плодотворніше? Може якісь інші проекти ще маєш? Чекаю від В*язнів шось нове, бажаю вам згуртованості і натхнення.
Твідо: Вельми вдячні за побажання! Так, певна співпраця з Enji планується... і, таки, набагато серйозніша, ніж можна було почути раніше, взагалі! По-суті, майже усі мої амбіції музичного характеру роздільно спрямовані на проект Tha Foundation, над яким останнім часом почала кипіти настирна робота; сольний альбом та альбом ВЧ, як було сказано вище! Уся інша моя діяльність не є вартою уваги.
[13]Braza ОСЕНЬ zagi питає: А чё ВЧ не подают заявки на Червону Руту?
Мо: А ми шо похожі на тих хто подає заявки на Червону Руту?
Безя: Це шо якись новий Хіп-хоп проект?))
Твідо: Нас там ніхто не очікує почути =))
Макс: Да да, червона рута..... є така квітка!!!
[14]Олег [JASFUN] Попов цікавиться: Які для вас найбільше запам*ятались виступи, там типу фестивалі по хіп-хопу, двіжі всякого роду, і що ви хочете донести народу своїм репом, від себе успіхів у творчості і дивуйте наші вуха побільше своїми новими роботами, творіннями.)
Макс: Мабуть, найкращий виступ був у Новояворівську, на хіп-хоп фестивалі «Теракт».
УстіК: найкраща організація була на презентації альбому LEZO - "Гострослови", це була перша вечірка на якій не було ентузіазму чи дитячих амбіцій, холодний професіоналізм, чітка програма, і ідеальне афтепаті...
Безя: Ще досить не погана організація була на Хіп-хоп фестивалі що відбувався в рідному Ів.-Франківську в НК "Вавилон".
[15]Misha Grek питає: Чи плануєте знімати якийсь кліп ближчим часом? Якщо так, то на який трек?Успіхів і натхнення!
Твідо: Спасибі! Ні, наразі ніякого кліпу не планується!
[16]Александр #CAMO3AXUCT# Malysh пише: Твідо, на твою думку - Чого саме не вистачає укр репу для подальшого розвитку, адже наче й гурти вже з"явились і альбоми виходять, але поки все на місці? Успіхів вам!
Твідо: Спасибі! Так, альбоми є, виконавці, також, присутні у великій кількості! На мою думку, не вистачає, саме, відданості, чи як би то мовити... багато амбіцій та недостатня віддача... міліони власних позиція та небажання ними поступатися чи шукати альтернативу чи компроміси... велика кількість доступної інформаці та лінь, щоби нею цікавитися! Усі ці складові мають гримучий вплив на розвиток! Лишен ті, хто дійсно хоче віддати значну частку себе - і буде рухати прогресом! А ті, хто просто робить - так і буде - просто робити...
[17]Direx b-boy Direx : Як ви вважаєте, скільки часу потрібно для того, щоб Хіп-хоп культура в Україні набула масового значення?
УстіК: Не потрібно масовості культурі! в жодному разі! потрібна якість, потрібні люди які розуміють її а не крутяться в тому, бо це модно.
Макс: Ще на заваді стоїть суспільство, скептично налаштоване до української мови в репі. всі годовані російським і іншим закордонним, а український лише починають сприймати.
Твідо: Я ніяк не вважаю, оскільки така штука, як "Хіп-хоп культура в Україні", наразі, поняття суб"єктивне та міняється зі змінною прогресією! Критерії масовості абстрактні та не усім зрозумілі...
[18]Braza ОСЕНЬ zagi пише: РЭП - это неблагодарная культура, ты ему все, а он тебе крохи. Иф город еще более неблагодарный чем РЭП, что вы можете сказать об этом?
Твідо: На скільки я тебе зрозумів, то моя відповідь буде наступною: ти, мабуть, мав на увазі жителів-слухачів міста! Так, слідкуючи за останніми тенденціями, то цікавість до руху топиться, як сніг на сковорідці! За повну віддачу на сцені отримуєш просто півсотні слухачів, реально половина з яких приходить обдовбана і не налосоджується виступами взагалі! Чи приходять, виключно, зарази конкретних виконавців!
УстіК: Все залежить від того, що ти хочеш від репу? якщо грошей, слави, чисельних фанів, то дійсно - невдячний він! але якщо для тебе це самовираження першочергово, ZAGI, я ще не бачив чогось більш відкритого і готового на співпрацю!
[19]Під кінець хотів би запитати на рахунок кліпів. Чи появляються у вас ідеї на рахунок зйомки? Адже судячи по кількості відео з українського репа знятих за останній рік, можна знімати не тільки на дорогущу камеру по пару тисяч кадрів у секунду =). Можна зняти і на цифровик, умілі руки перетворять це у непоганий кліп,і пох*й що він не буде високого розширення,головне ідея і втілення ідеї. Що скажете про це?
Чи появлялось у голові таке, що ,на вашу думку, могло би кардинально змінити рух рапи в УА ? Якщо не секрет,поділіться цими ідеями,адже можна організувати зйомку і монтаж ,того ж таки, відео. Робити це професійно і бути бажаним оператором по Західній Україні, як мінімум. Власне, це була моя ідея, а тепер відкрийте очі нам =) .
Твідо: Конкретних ідей у нас, наразі, немає! Ти вірно кажеш - усе в руках умільця та уява автора! Ідей багато, втілення їх у реальність на стільки досконало, як і в уяві - ось це головна проблема! Як кажуть - "простота - сестра таланту", я дотримуюся думки, що більш щире відео можна зняти, беручи за основу спонтанність та імпровізацію! А не знімати по чітко намічених кадрах, як кінофільм!
Зрозуміло. Вам ні?, - питайте у хлопців самі=). Нагадую, що у нашій письмовій бесіді був гурт В*язні Часу з міста Івано-Франківськ. Закликаю також увесь народ бути більш зацікавленим у продукті українського виробництва , задавайте побільше запитань для учасників інтерв*ю. Знаю, що письмова розмова не являється надзвичайно цікавою, але (!):
*люди були взяті до уваги і їхні погляди були прочитані іншими людьми,можливо це читало 2, 3 чоловіка,але це все ж таки, увага!
*при вашій допомозі ми зможемо допомогти іншим (прям червоний Хрест =)). Справді,при більшій увазі до нас,зросте увага до Вас. Це логічно і потребує розуміння=).
До наступної зустрічі. Мир.
Коментарі
Стрічка RSS коментарів цього запису.